Reanimeren is niet moeilijk, iedereen kan leren reanimeren!

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je wilt leren reanimeren en/of een AED bedienen.
Wellicht heb je ooit al een reanimatie meegemaakt, heb je of ken je iemand met hartklachten, ben je verplicht de cursus te volgen voor je werk of opleiding of wil je gewoon kunnen helpen als iemand ooit reanimatiebehoeftig is.

Reanimeren is makkelijk te leren en kan een mensenleven redden.

Je kunt een reanimatiecursus volgen als je 13 jaar of ouder bent en op je knieën kunt zitten.

De basiscursus reanimatie in Lansingerland (Bleiswijk) bestaat uit één avond waarin je alles leert dat je dient te weten over reanimatie en het toepassen van een AED. 

Let op: de invulling van de reanimatiecursussen is door het coronavirus anders dan voorheen. Je oefent o.a. geen stabiele zijligging meer.

In slechts 3 uur leer je een reanimatie herkennen, raak je vertrouwd met het reanimatieprotocol, oefen je op een reanimatiepop, oefen je met het inzetten van een AED en leer je waarom een AED noodzakelijk is bij een reanimatie. In verband met het coronavirus oefen je de gehele les op je eigen pop: je kunt dus veilig deelnemen aan een reanimatiecursus.

Om je kennis en vaardigheden op peil te houden word je jaarlijks uitgenodigd voor een opfristraining (herhalingscursus) waarbij je tevens bijgeschoold wordt in de laatste reanimatierichtlijnen. Sinds 2021 focussen we ons tijdens de opfristraining voornamelijk op scenariotraining om cursisten voor te bereiden op een echte situatie.

 

Wij bieden ook kinderreanimatie cursussen incl. AED aan. Deze cursus bestaat uit slechts 1 avond van 3 uur van 19:30 tot 22:30 uur. Op deze avond leer je zowel kinderen van 0 tot 1 jaar als van 1 tot 12 jaar te reanimeren. Er wordt geoefend op diverse oefenpoppen. Ook word je kennis m.b.t. verslikking en verstikking op peil gebracht.

Herhalingslessen, ook wel opfristrainingen genoemd, zijn 1 avond van 2 uur (lestijden van 20.00 tot 22.00 uur). Je basisvaardigheden worden opgefrist en er wordt geoefend met scenario's.

Onze instructeurs zijn allen gecertificeerd door de Nederlandse Reanimatieraad (NRR). Onze cursussen zijn inhoudelijk conform de richtlijnen van de NRR en na afloop ontvang je een digitaal deelnamebewijs waarin dit vermeld staat.

Verder bladeren